Paine „umplută”

65 minute
6 portii
Mediu

O reteta economica de paine umpluta, buna de servit atunci cand vreti sa aveti o gustare deosebita. Unde mai pui ca o portie costa doar 2,5 lei.

Ingrediente pentru aluat

400 g faina 12 g drojdie uscata 50 g unt topit 300 ml lapte caldut o lingurita sare

Ingrediente pentru umplutura

2 carnati de casa dupa gust

Ingrediente pentru copt

4 linguri lapte
Mod de preparare:
  1. Faina, drojdia, oul, untul topit si sarea se pun într-un vas. Se amesteca cu telul sau cu lingura de lemn, adaugand laptele caldut pana se obtine un aluat moale.
  2. Se repartizeaza aluatul în doua tavi de chec si se asaza în fiecare tava cate un carnat.
  3. Se dau la cuptor 20 de minute la foc mic si apoi 30 de minute la foc mare. În ultimele 10 minute de copt, se scot tavile, se unge painea cu lapte si se continua coacerea. Se lasa sa se racească in tava.