Doar pentru ca vara se apropie de final, nu inseamna ca s-au terminat fructele cu care poti prepara prajituri delicioase, ba dimpotriva!
Uite cat de usor prepari un pandispan cu prune delicios, cu gust acrisor, pudrat din belsug cu zahar imediat ce-l scoti de la cuptor.
Ingrediente
200 g faina 150 g faina 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 4 oua 160 ml lapte 150 ml ulei 500 g prune esenta vanilie coaja unei lamai zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
- Separa ouale si bate albusurile cu 1/2 cantitate de zahar si vanilia, pana se tin bine de tel (~5 minute).
- Separat bate galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar. Incorporeaza faina, uleiul, laptele si coaja de lamaie in galbenusuri.
- Incorporeaza apoi si albusurile in galbenusuri, folosind miscari delicate de jos in sus.
- Toarna compozitia intr-o tava medie (ex. tava termorezistenta), tapetata unt/ulei si faina.
- Deasupra pune prunele taiate sferturi sau jumatati si da prajitura cu prune la cuptor pentru 45-50 de minute la 180 de grade, sau pana cand prajitura se rumeneste si trece testul scobitorii.