Rețeta asta de pandișpan cu vișine o am de la mama. De fiecare dată când apăreau vișinile ne făcea mereu un pandișpan pufos și gustos de care nu ne săturam niciodată.
-
Curata visinele de samburi si scurge-le de zeamă.
-
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade și pregateste o tava de prăjituri, tapetată cu hârtie de copt. Unge hârtia cu ung și presară peste ea o lingură de făină.
-
Separa albusurile de galbenusuri.
-
Bate albusurile spumă cu un praf de sare, apoi adauga zaharul peste ele, treptat, si mixeaza timp de 5-7 minute, până capătă un aspect lucios..
-
Peste galbenusuri adaugă esența de vanilie, amesteca-le bine cu o furculita si apoi incorporeaza-le in spuma de albușuri, cu ajutorul unei spatule de silicon. Amesteca usor, de jos in sus, de câteva ori.
-
Toarnă și făina si amesteca din nou de jos în sus, de cateva ori, pana cand se distribuie egal in compozitie. Nu exagera cu amestecatul pentru ca aluatul nu va mai creste.
-
Toarna compozitia in tava, niveleaz-o usor cu spatula si asaza fructele uniform.
-
Baga tava la copt timp de 25-30 de minute, pana cand prajitura de rumeneste usor si daca introduci o scobitoare in blat, aceasta iese uscata.
-
Dupa ce scoti prajitura din cuptor, cerne zaharul pudra pe deasupra. Las-o sa se raceasca inainte de a o taia.