Zemoase si delicioase, piersicile te ajuta sa prepari deserturi apetisante. Pandispanul de gris cu piersici este doar un exemplu.
Ingrediente:
1. Laptele cu zaharul vanilinat se pun la fiert si, cand clocoteste, se toarna grisul in ploaie.
2. Se amesteca si se lasa pe foc 7 minute, se adauga zaharul, se amesteca si se trage vasul de pe foc. Se lasa un pic sa se racoreasca.
3. Se adauga ouale, se amesteca si se toarna amestecul intr-o forma de copt.
4. Se asaza piersicile feliate si se da la cuptor pentru 30 de minute.
Bunica te sfatuieste!
1. Cerne grisul inainte sa il folosesti la prajitura, sa fie cat mai fin si sa nu contina impuritati.
2. Presara grisul in ploaie cu ajutorul unei strecuratori, ca sa nu se formeze cocoloase pe masura ce fierbe in lapte.
3. In loc de zahar, poti adauga miere, dupa ce grisul a fiert cateva minute in lapte. Amesteca mierea cat timp grisul este fierbinte, sa se dizolve bine.