Papanasii cu smantana si dulceata sunt un desert care, desi e rapid si usor de preparat, e servit mai degraba ca o delicatesa, daca iei seama la preturile din restaurante.
Ii faci in maxim 30 de minute si servesti cel mai bun desert romanesc, la tine acasa.
Ingrediente
350 g branza de vaci cat mai grasa 2 oua 1/2 pliculet praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 2 pliculete zahar vanilat 2 linguri zahar esenta de vanilie coaja rasa a unei portocale/lamai un praf sare faina, cat cuprinde
Mod de preparare:
- Bate crema de branza cu ouale si adauga zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie, coaja de citrice, praful de copt, bicarbonatul si praful de sare.
- Adauga apoi faina treptat, cate 2-3 linguri odata. Cand aluatul s-a inchegat si devine omogen, continua sa framanti si sa adaugi faina pana cand devine nelipicios.
- Pune coca intr-un recipient si las-o sa se odihneasca 10 minute. Formeaza apoi bile potrivite, cu mainile infainate, si turteste-le, incat sa semene cu niste gogosi.
- Folosind un dop de sticla de plastic, cu gura mai larga, da o gaura in centrul fiecarei „gogosi”, presand dopul. Cu coca ramasa din centrul fiecarui papanas, formeaza biluta de deasupra, rostogolind-o intre palme.
- Prajeste papanasii si bilutele lor in baie de ulei cate 1-2 minute pe fiecare parte, sau pana cand se rumenesc. Serveste fiecare papanas cu cate o lingura de smantana si 2-3 lingurite de dulceata de visine, afine sau orice alta dulceata acrisoara.
Sfaturi utile:
✽ Daca se intampla sa ai branza de vaci slaba, poti prepara fara probleme papanasii cu smantana si dulceata. Doar adauga 1-2 linguri de unt topit sau moale, cat mai gras, si incorporeaza-l in crema de branza.
✽ Nu forma papanasii prea grosi, deoarece risti sa nu se poata patrunde. Formeaza-i plati, de cca 0.5 cm inaltime.
S-ar putea sa-ti placa si: