Tartinabila si delicioasa, pasta de ardei e un preparat sanatos, perfect pentru post, ce se gateste usor, mai ales daca ai mai facut ardei copti in trecut.

Ingrediente

2 linguri miez de nuca 4 ardei grasi de culoare rosie o lingura miere 2 catei usturoi o lingura suc de lamaie o lingura miez de paine ulei sare
Mod de preparare:
  1. Se pun ardeii la copt. Pe masura ce se coc, se pun intr-un vas cu capac, se presara cu sare si se lasa asa sa se racoreasca.
  2. Se curata ardeii de pielita arsa, de seminte si cotor si se pun in mixer cu usturoiul si nucile.
  3. Se mixeaza si se adauga in timpul mixarii aproximativ 3-4 linguri de ulei, suc de lamaie si miere. La final, se adauga miezul de paine si se amesteca bine.

Sfaturi utile

✽ Ardeii grasi rosii se coc si se curata cel mai usor si sunt mai „carnosi” si, ca atare, mai gustosi.

✽ Atunci cand se coc ardeii la cuptor, se lasa aproximativ 45 de minute, la o temperatura de 250°C.

✽ Pentru ca aromele sa se combine intre ele, pasta de ardei copti se lasa la frigider pentru 2-3 ore.

✽ Ardeii copti se presara cu sare pentru ca aceasta ajuta ca pielita lor sa se desprinda mult mai usor, curatarea fiind mult mai usoara.