Tartinabila si delicioasa, pasta de ardei e un preparat sanatos, perfect pentru post, ce se gateste usor, mai ales daca ai mai facut ardei copti in trecut.
Ingrediente
2 linguri miez de nuca 4 ardei grasi de culoare rosie o lingura miere 2 catei usturoi o lingura suc de lamaie o lingura miez de paine ulei sare
Mod de preparare:
- Se pun ardeii la copt. Pe masura ce se coc, se pun intr-un vas cu capac, se presara cu sare si se lasa asa sa se racoreasca.
- Se curata ardeii de pielita arsa, de seminte si cotor si se pun in mixer cu usturoiul si nucile.
- Se mixeaza si se adauga in timpul mixarii aproximativ 3-4 linguri de ulei, suc de lamaie si miere. La final, se adauga miezul de paine si se amesteca bine.
Sfaturi utile
✽ Ardeii grasi rosii se coc si se curata cel mai usor si sunt mai „carnosi” si, ca atare, mai gustosi.
✽ Atunci cand se coc ardeii la cuptor, se lasa aproximativ 45 de minute, la o temperatura de 250°C.
✽ Pentru ca aromele sa se combine intre ele, pasta de ardei copti se lasa la frigider pentru 2-3 ore.
✽ Ardeii copti se presara cu sare pentru ca aceasta ajuta ca pielita lor sa se desprinda mult mai usor, curatarea fiind mult mai usoara.