Pasta de ciuperci este un preparat gustos ce poate fi mancat ca aperitiv sau gustare. Este recomandata in mod deosebit celor cu afectiuni cardiace.

Ingrediente

350 g ciuperci pleurotus 2 linguri unt 2 catei usturoi 5 foi salvie proaspete 125 ml apa 60 ml smantana slaba 250 g nuci macinate sare piper
Mod de preparare:
  1. Intr-o tigaie se pun ciupercile pe foc si se lasa 10 minute, pana ce se evapora apa.
  2. Se adauga untul, usturoiul si salvia. Se potriveste de sare si se mai lasa 5 minute. Se toarna apa si se lasa la fiert 5 minute, dupa care se adauga smantana.
  3. Se pun ciupercile calite in robot, se adauga nucile si se mixeaza. Daca este prea gros piureul rezultat, se mai adauga smantana.
  4. Se potriveste de sare si piper, se pune in borcan si se lasa la rece.
din aceeasi categorie