O reteta de paste carbonara mai altfel: se prepara la cuptorul cu microunde, insa are savuroarea italiana a retetei originale.

Ingrediente

200 g paste 200 ml smantana 3 galbenusuri 150 g sunca sare
Mod de preparare:
  1. Pastele se pun in vasul termorezistent, se acopera cu apa si se pun la fiert la microunde pentru 16 minute.
  2. Apoi se scurg, iar smantana se pune la microunde, la putere mare pentru 10 minute, intr-un vas acoperit.
  3. In smantana se pun apoi galbenusurile batute cu sare, se amesteca, se acopera vasul si se pune la 800 W pentru 2 minute si 30 de secunde.
  4. Se adauga apoi sunca, se amesteca cu pastele si se da totul la microunde pentru 2-3 minute, sa se gratineze usor.   

Bine de stiut

  •  Sosul carbonara este specific italienesc, bazat pe oua, parmezan, bacon si piper.
  •  Pastele se servesc cu busuioc, cu patrunjel proaspat, tocat foarte marunt dar si cu oregano.