Vrei sa te bucuri de gustul autentic italian de paste Carbonara? Atunci e musai sa le prepari dupa reteta originala!
4 ingrediente principale sunt TOT ce ai nevoie pentru pastele Carbonara, iar smantana NU este unul dintre ingrediente. Si totusi, pastele ies super-cremoase!
Ingrediente
400 g spaghete 200 g guanciale (alternativ pancetta/bacon) 4 galbenusuri +75 g branza pecorino sare piper
Mod de preparare:
- Pune apa la fiert intr-o cratita incapatoare, cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba, pune si pastele la fiert pentru 4-5 minute.
- In rastimp insa, pana sa fiarba apa, taie guanciale cubulete (daca ai acces la acest tip de preparat, daca nu pancetta sau bacon).
- Bate galbenusurile cu 40-50 g de branza pecorino (din nou, ideal. Daca nu gasesti, poti folosi si parmezan). Frige baconul in tigaie fara ulei, pana cand devine crocant si grasimea se topeste.
- Cand pastele au fiert 4-5 minute, scoate-le cu un cleste si pune-le direct peste bacon. Agita pastele putin pentru un minut, apoi adauga ~o cana de apa de la paste.
- Lasa pastele carbonara sa se raceasca un minut, apoi adauga amestecul de galbenusuri si branza, amestecand energic pentru a evita coagularea galbenusurilor.
- Pune pastele la foc pentru inca 30-60 secunde, apoi serveste fiecare portie de paste carbonara cu putina branza pecorino rasa deasupra si putin piper proaspat macinat.