Dovleacul nu este doar un ingredient cheie in placinte si deserturi, ci poate fi folosit si in prepararea felului principal de mancare. Incearca pastele conchiglie (scoici) umplute cu sos de branza, carne si dovleac, perfecte pentru toamna.
Ingrediente
400 g paste conchiglie 250 g dovleac 2 catei de usturoi 400 g amestec carne tocata 2 linguri condimente italiene 400 g spanac sos alfredo 2 linguri ulei masline sare piper
Ingrediente pentru sos
400 g ricotta 1 ou 2 linguri parmezan
Mod de preparare:
- Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Soteaza dovleacul taiat cubulete in uleiul de masline, apoi adauga si carnea tocata. Cand carnea tocata isi schimba culoarea, adauga condimentele, cateii de usturoi, sarea si spanac.
- Separat, amesteca ricotta cu oul si parmezanul. Combina cele 2 compozitii.
- Umple pastele cu amestecul de dovleac si branza si asaza-le intr-o tava termorezistenta. Deasupra toarna sosul Alfredo, acopera tava cu foaie de aluminiu sau de copt si da-o la cuptor pentru 30 de minute la 200 de grade.