Paste cu dovlecei si usturoi
25 minute
4 portii
Usor
N-or fi ele Carbonara, dar sunt o bunatate de preparat aromat, cremos si usor de digerat: Paste cu dovlecei si usturoi.
Ingrediente
400 g paste
250 g dovlecei
o ceapa
3 linguri ulei de masline
250 ml smantana pentru frisca
2 catei usturoi
4-5 linguri parmezan
sare
piper
Mod de preparare:
1. Pune apa pentru paste la fiert cu un praf generos de sare, apoi lasa pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj (de regula, 8 minute).
2. In rastimp, toaca ceapa fin, iar dovleceii feliute de 1/2 cm grosime maxim. Frige legumele bine in 3 linguri de ulei de masline, impreuna cu usturoiul taiat feliute.
3. Cand dovleceii s-au inmuiat si au inceput sa se rumeneasca bine, adauga smantana pentru frisca si las-o sa scada cateva minute.
4. Adu pastele peste legume, incorporeaza-le cat mai bine si adauga parmezan ras. Serveste pastele cu dovlecei si usturoi presarate cu piper si, dupa gust, cu inca putin parmezan.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews