Ce pregatim pentru copii trebuie sa arate bine, sa fie bun la gust si, mai ales, proaspat. Pe aceste considerente v-am pregatit o reteta delicioasa si sanatoasa de paste cu peste.
Ingrediente
6 ghemuri taietei lati 400 g filé peste slab un morcov o ceapa un cartof o radacina patrunjel 2 catei usturoi 100 ml smantana 50 g unt patrunjel sare
Mod de preparare:
- Se pun la fiert legumele curatate pentru supa, in apa rece si, dupa ce au dat intr-un clocot, se pune la fiert si pestele. Se lasa 10-15 minute, nu mai mult, caci se faramiteaza.
- Pastele se pun si ele la fiert, se scurg si apoi se pun in untul topit. Se scutura tigaia, nu se amesteca.
- Peste paste se pune si pestele fiert si bine scurs si se lasa pe foc 5 minute. Se potrivesc de gust cu sare. Intre timp, usturoiul pisat se amesteca cu smantana.
- Se aduc pastele cu peste la masa, presarate cu patrunjel si sosul de usturoi.