O combinatie delicioasa de paste si legume, perfecta pentru o masa usoara dar consistenta. Pastele cu sparanghel si sos pesto se fac rapid si sunt ideale in zilele in care vrei sa mananci sanatos, insa nu ai mult timp sa gatesti.
Ingrediente
200 g paste 400 g sparanghel 2 linguri ulei de masline 100 ml sos pesto 20-30 g rosii uscate in ulei de masline, scurse 30-40 g cubulete mozzarella sare piper
Ingrediente pentru servit
1 ou ochi (optional)
Mod de preparare:
- Preincalzeste cuptorul la 220 grade si unge o tava cu ulei.
- Intr-o cratita mare, fiere pastele conform instructiunilor de pe cutie, apoi scurge-le bine.
- Pune sparanghelul curatat de partile lemnoase in tigaie, pe un singur rand, stropeste-l cu ulei de masline, sare si piper, apoi agita putin tava pentru a se uniformiza.
- Coace sparanghelul pentru 8-12 minute, pana cand sunt usor crocante. Lasa-l sa se raceasca, apoi taie bucatile in unele mai mici, cu lungimea de 3-4 cm.
- Intr-un castron mare, combina pastele, sparanghelul, sosul pesto, rosiile uscate in ulei de masline si mozzarella.
- Deasupra fiecarei portii, optional, poti pune un ou ochi.
Valori nutritionale:
Calorii: 474.7
Carbohidrati: 52.3 g
Proteine: 15.3 g
Sodiu: 444 mg
Fibre: 5.1 g
Colesterol: 54 mg
Grasimi: 23.1 g
Grasimi saturate: 4.6 g