O mâncare plină de legume, şi deci, de nutrienţi. Pastele cu vinete si rosii sunt o cina sau un pranz complet, pe care le obtii cu usurinta.
Ingrediente
700 g rosii in bulion o vanata o ceapa un catel usturoi o punga spaghete 2 linguri ulei sare piper frunze de busuioc proaspat
Mod de preparare:
- Vanata se taie rondele care se presara cu sare si se lasa 10 minute sa se scurga de suc, apoi rondelele se sterg bine.
- Ceapa taiata marunt si usturoiul la fel se pun la calit, in ulei, intr-o tigaie incapatoare. Se adauga si vinetele si se lasa sa se rumeneasca. Se toarna cele 700 g de rosii in bulion si se lasa la fiert 30 de minute, eventual adaugand putina apa, daca sosul este mult prea gros. Se condimenteaza cu sare si piper.
- Spaghetele se fierb conform timpului mentionat pe pachet, se scurg si se pun in tigaia cu sos. Se amesteca, se lasa 2 minute impreuna sa se intrepatrunda gusturile si se aduc la masa ornate cu busuioc proaspat deasupra.