Peste, paste si legume, toate intr-o crusta crocanta de pesmet si cascaval. O reteta simpla, pe care o poti pregati in mai putin de o ora.

Ingrediente

100 g+2 linguri unt 250 g paste 1 ceapa mica o tulpina telina 1 catel usturoi 250 g ciuperci 2 linguri faina 450 ml lapte doua conserve ton in ulei 150 g mazare 3 linguri pesmet 150 g cheddar sare piper
Mod de preparare:
  1. Fierbe pastele 5-6 minute, apoi clateste-le in apa rece. Taie marunt ceapa si telina, feliaza ciupercile si usturoiul. Caleste ceapa, telina si usturoiul pentru 3-4 minute, apoi adauga ciupercile. Lasa legumele la foc pana cand ciupercile prind culoare.
  2. Topeste restul de unt, adauga faina si amesteca pana la omogenizare. Adauga laptele si continua sa amesteci pana cand sosul se ingroasa. Adauga sare, piper, continutul celor 2 conserve, scurse, mazarea, ciupercile si restul legumelor, precum si pastele. 
  3. Pune amestecul obtinut intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si niveleaza. Presara pesmet deasupra intregii compozitii, urmat de cheddar, apoi raspandeste cateva cubulete de unt deasupra si da tava la cuptor pentru 25-30 de minute, sau pana cand preparatul formeaza o crusta aurie la suprafata.

Tagliatelle cu bacon si ciuperci

Paste rapide

Peste pané