Peste, paste si legume, toate intr-o crusta crocanta de pesmet si cascaval. O reteta simpla, pe care o poti pregati in mai putin de o ora.
Ingrediente
100 g+2 linguri unt 250 g paste 1 ceapa mica o tulpina telina 1 catel usturoi 250 g ciuperci 2 linguri faina 450 ml lapte doua conserve ton in ulei 150 g mazare 3 linguri pesmet 150 g cheddar sare piper
Mod de preparare:
- Fierbe pastele 5-6 minute, apoi clateste-le in apa rece. Taie marunt ceapa si telina, feliaza ciupercile si usturoiul. Caleste ceapa, telina si usturoiul pentru 3-4 minute, apoi adauga ciupercile. Lasa legumele la foc pana cand ciupercile prind culoare.
- Topeste restul de unt, adauga faina si amesteca pana la omogenizare. Adauga laptele si continua sa amesteci pana cand sosul se ingroasa. Adauga sare, piper, continutul celor 2 conserve, scurse, mazarea, ciupercile si restul legumelor, precum si pastele.
- Pune amestecul obtinut intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si niveleaza. Presara pesmet deasupra intregii compozitii, urmat de cheddar, apoi raspandeste cateva cubulete de unt deasupra si da tava la cuptor pentru 25-30 de minute, sau pana cand preparatul formeaza o crusta aurie la suprafata.
Tagliatelle cu bacon si ciuperci