Reteta pertecta pentru zilele in care faci friptura, insa nu o poti manca pe toata. Pastreaz-o pentru mai tarziu, pentru ca poti face o portie rapida de paste la cuptor.

Ingrediente

200 g friptura o punga penne 100 ml smantana 5-6 rosii mici 4-5 felii mozzarella 20 g unt sare piper busuioc proaspat
Mod de preparare:
  1. Pastele se pun la fiert pentru 10 minute in apa cu sare.
  2. Intre timp, friptura se marunteste si se pune intr-un vas de cuptor uns cu unt.
  3. Se pun pastele scurse si se taie rosiile in doua, adaugandu-le.
  4. Se pune si branza, se toarna smantana, se potriveste gustul de sare si piper si se lasa 15 minute in cuptorul incins in prealabil. Se servesc cu busuioc proaspat.

Sfaturi utile

✽ Daca va plac pastele mai picante, puneti un ardei iute in apa in care le fierbeti.

✽ Cele mai bune condimente pentru paste sunt busuiocul, oregano, curry (in cantitati mici), ceapa, usturoiul, sarea si piperul macinat.

✽ Timpul recomandat de fierbere la paste este relativ, de aceea cea mai buna metoda este sa scoti din cand in cand cateva paste din oala, sa le racesti si sa le gusti, astfel nu vei da gres.

Vezi si alte retete de paste