O reteta de paste Puttanesca ce se face cat ai clipi, se serveste cu drag alaturi de familie sau se ia la pachet pentru a doua zi.

Ingrediente

400 g paste 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mica 4 catei de usturoi 2-3 fileuri de ansoa 1/2 lingurita boia de ardei iute 700 g rosii maruntite 150 g masline negre 1 lingura busuioc proaspat 2 linguri capere 1/2 lingura zahar zahar brun
Mod de preparare:

1. Fierbe o cratita cu apa si gateste pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi strecoara-le.
2. Cat timp fierb pastele, marunteste ceapa si usturoiul, incalzeste uleiul si caleste ceapa cu usturoiul si fileurile de ansoa, toate presarate cu putina boia de ardei iute, timp de 5 minute.
3. Adauga rosiile maruntite, maslinele taiate, zaharul, caperele si busuiocul tocat mare, apoi da focul mic pentru inca 10 minute.
4. Dupa ce ai strecurat pastele, adu-le peste sosul Puttanesca si amesteca pana la incorporare.
5. Daca preferi, poti servi pastele fara sos pe farfurie, iar sosul il poti pune deasupra.

din aceeasi categorie