Le faci in maxim 30 de minute si le savurezi cu intreaga familie. Iata o alternativa de paste cu sos alb, gatite in mod sanatos, bogate in proteine si nutrienti. Daca vrei sa fie si mai sanatoase, omite sunca dintre ingrediente.

Ingrediente

500 g paste 1 conopida 5 linguri mazare congelata 2 catei usturoi 1 cutie fasole prefiarta 30 g parmezan 200+50 g cascaval 25 g unt 200 ml unt 200 g sunca (optional) sare piper
Mod de preparare:

1. Opareste conopida impreuna cu cei 2 catei cu usturoi pentru 5-10 minute. Scoate ingredientele dupa ce s-a scurs timpul folosind o spumiera. Pastreaza apa pentru a o folosi mai tarziu.
2. Paseaza conopida impreuna cu usturoiul si fasolea spalata si scursa intr-un blender. Adauga laptele, sare si piper, incat sa obtii o consistenta cremoasa.
3. Pune iar apa la fiert (cea in care au fiert legumele) si prepara pastele dupa recomandarile de pe ambalaj. In ultimele 5 minute de fierbere adauga si mazarea congelata.
4. Strecoara pastele si mazarea, apoi pune-le intr-un vas termorezistent. Adauga sosul alb peste paste, sunca taiata cubulete si 200 g cascaval.
5. Presara parmezanul si cele 50 g cascaval ramase, apoi pune cateva cubulete de unt deasupra. Da compozitia la cuptor pana devine rumena deasupra, pentru 10-15 minute.

Incearca si alte retete de paste

Vezi si alte retete sanatoase