Le faci in maxim 30 de minute si le savurezi cu intreaga familie. Iata o alternativa de paste cu sos alb, gatite in mod sanatos, bogate in proteine si nutrienti. Daca vrei sa fie si mai sanatoase, omite sunca dintre ingrediente.
Ingrediente
1. Opareste conopida impreuna cu cei 2 catei cu usturoi pentru 5-10 minute. Scoate ingredientele dupa ce s-a scurs timpul folosind o spumiera. Pastreaza apa pentru a o folosi mai tarziu.
2. Paseaza conopida impreuna cu usturoiul si fasolea spalata si scursa intr-un blender. Adauga laptele, sare si piper, incat sa obtii o consistenta cremoasa.
3. Pune iar apa la fiert (cea in care au fiert legumele) si prepara pastele dupa recomandarile de pe ambalaj. In ultimele 5 minute de fierbere adauga si mazarea congelata.
4. Strecoara pastele si mazarea, apoi pune-le intr-un vas termorezistent. Adauga sosul alb peste paste, sunca taiata cubulete si 200 g cascaval.
5. Presara parmezanul si cele 50 g cascaval ramase, apoi pune cateva cubulete de unt deasupra. Da compozitia la cuptor pana devine rumena deasupra, pentru 10-15 minute.
Incearca si alte retete de paste
Vezi si alte retete sanatoase