Pastitsio
O reteta inedita de pastitsio, care te duce cu gandul la savoarea Italiei, trimisa de Dorina Haficiuc.
Ingrediente
400 g paste tubulare
300 g carne tocata
o ceapa
o conserva rosii
o lingurita busuioc
un varf de
lingurita nucsoara
un varf de lingurita scortisoara
sare
piper
2 linguri ulei de masline
100 g unt
2 linguri faina
500 ml lapte ● 2 oua ● parmezan ras
Mod de preparare:
- Se pun pastele la fiert in apa cu sare, apoi se strecoara.
- Se toaca ceapa marunt si se caleste. Se adauga carnea si se lasa sa se prajeasca. Dupa ce isi schimba culoarea, se adauga rosiile, busuiocul, sarea, piperul, nucsoara rasa si scortisoara.
- Se pune untul la topit intr-o cratita adanca, se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna incet lapte fierbinte si se condimenteaza.
- Se bat ouale si se adauga treptat in sos, amestecand usor.
- Se unge un vas termorezistent cu unt, se asaza doua treimi din paste, sosul de carne, parmezanul si restul de paste. Deasupra se pune sosul bachamel si parmezan si se da la cuptor.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews