Desi suna sofisticat, Patatas Bravas nu sunt altceva decat cartofii prajiti serviti traditional in Spania. Acestia sunt insa gatiti putin diferit, incat sa rezulte un preparat cu exterior crocant si interior moale, pufos.
Ingrediente
500 g cartofi albi sare paprika afumata 2 frunze de dafin ulei pentru prajit piper
Mod de preparare:
1. Taie cartofii cubulete sau felii si fierbe-i in apa condimentata cu celelalte 3 ingrediente pana cand intra furculita in ei, insa nu pana cand se sfarama.
2. Odata fierti, scoate cartofii si lasa-i sa se raceasca cat mai rasfirati, iar dupa ce s-au racit complet pune-i la prajit in ulei incins si lasa-i pana devin aurii.
3. Serveste patatas bravas cu maioneza de casa, in care poti adauga si 1-2 catei de usturoi, putin piper si sare, dupa gust, sau cu sos marinara preparat in casa si presarati cu putin patrunjel proaspat.