Pateuri cu ciuperci

35 minute
6 portii
Mediu

Pentru cei ce iubesc ciupercile in produsele de patiserie, aceasta reteta de pateuri cu ciuperci este ideala, deoarece se face rapid, cu doar 3,5 lei/portie.

Ingrediente

un pachet aluat foitaj decongelat o conserva ciuperci feliate partea alba a unui praz seminte de in si susan 2 galbenusuri sare piper o lingura ulei
Mod de preparare:
  1. Ciupercile se trec sub un jet de apa rece si se lasa la scurs.
  2. Prazul se taie marunt si se pune la calit in ulei. Se presara cu sare si piper si se adauga ciupercile taiate, daca sunt prea mari. Se lasa sa se caleasca 15 minute, pana ce s-a evaporat apa.
  3. Intre timp, aluatul se intinde putin pe masa presarata cu un praf de faina, se decupeaza in cercuri si, pe fiecare jumatate de cerc, se pune umplutura.
  4. Se acopera cu jumatatea ramasa libera, se pun portofelele in tava de copt unsa putin cu ulei si se ung cu galbenus batut. Se presara semintele si se lasa la cuptor pentru 20 de minute.