Prajitura Pavlova este un desert pe baza de bezea, creat in cinstea balerinei de origine rusa, Anna Pavlova.
Reteta de Pavlova cu capsuni a fost trimisa de Bogdan Sabangianu, din Tulcea.
Ingrediente
250 g zahar pudra 5 albusuri 250-500 ml frisca lichida esenta de rom 500 g capsune congelate sau proaspete sirop de capsune, pentru ornat
Mod de preparare:
- Se bat bine albusurile cu zaharul pudra, pana se obtine o spuma tare si lucioasa.
- Se adauga esenta de rom si putin sirop de capsune, pentru culoare.
- Spuma obtinuta se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 150°C, pentru o ora. Dupa ce e gata bezeaua, se scoate din forma si se lasa la racit.
- Intre timp, se bate frisca si, cand este aproape gata, se mai pune putin sirop de capsune, pentru culoare.
- Se orneaza bezeaua cu frisca, dupa care se orneaza cu sos de capsune si fructe si se baga la frigider.