Un desert rapid, fructat, sanatos. Nu e neaparat nevoie sa fie vara sa mananci niste pere cu sos de ciocolata. E suficient sa le scoti din compot!
Ingrediente
8 pere din compot
Ingrediente pentru sos
150 g ciocolata neagra 100 ml lapte 100 ml frisca lichida
Ingrediente pentru servit
o lingura fulgi de migdale
Mod de preparare:
- Laptele si frisca se pun pe foc sa fiarba.
- Intre timp, ciocolata se rupe bucati si se pune intr-un bol. Se toarna lichidul fierbinte si se amesteca pentru a ajuta la topire.
- Perele scurse din compot se asaza pe farfurii, se toarna sosul de ciocolata si se presara cu migdale.
Bine de stiut!
✽ Pentru acest tip de preparat se pot folosi si pere proaspete care se curata de coaja, codita se lasa, si se fierb asa intregi in apa cu zahar, pana cand se inmoaie putin.
Atentie! Nu le lasa sa fiarba prea mult pentru a nu se zdrobi atunci cand le prepari cu ciocolata.
S-ar putea sa-ti placa si:
Prajitura cu ciocolata si pere