Urmand aceasta reteta de pestecu sos balsamic obtii un preparat rapid, gustos si hranitor, ce n-ar trebui sa iti lipseasca din alimentatie.
Ingrediente
4 fileuri de peste, dupa gust 4 catei usturoi o lingura vin alb sec o lingura miere 80 ml otet balsamic 2 lingurite mustar fin o lingura ulei sare piper
Mod de preparare:
- Usturoiul curatat si taiat feliute se pune la calit in ulei.
- Se adauga vinul, mierea, otetul, mustarul, sarea si piperul. Se lasa pe foc aproximativ 3 minute si apoi se retrage.
- Se asaza fileurile intr-o tava de cuptor si se ung cu sosul pregatit.
- Se dau la cuptor pentru 15 minute, se ung cu sos din cand in cand si se aduc la masa stropite cu restul de sos.
Sfaturi utile
✽ Pentru retetele care au in compozitie otet balsamic nu se folosesc vase din aluminiu sau folie de aluminiu.
✽ Otetul balsamic nu are termen de expirare. Odata sticla deschisa poate fi pastrat oricat, cu conditia sa fie depozitat intr-un loc racoros si la intuneric.Este posibil sa se formeze sedimente pe fundul sticlei, dar este un process normal si acest lucru nu indica deteriorarea otetului.