Peste marinat
Daca il pregatesti din timp, respectiv cu 4 zile inainte de momentul in care vrei sa il servesti, pestele marinat reprezinta un aperitiv delicios, perfect pentru ocaziile speciale.
Ingrediente
un kg hering decongelat
100 ml ulei
100 ml otet din vin alb
3 morcovi
5 cepe
5 cuisoare
5 foi dafin
5 g coriandru
legume fierte
2 g boabe de piper negru
Mod de preparare:
- Pestele decongelat se taie fileuri, indepartand aripioarele si coada.
- Se taie ceapa pestisori si morcovii rondele sau pe lung.
- Intr-un vas se pun straturi succesive de morcovi, ceapa, peste, foi de dafin, piper, coriandru.
- Uleiul si otetul se amesteca si se toarna deasupra pestelui. Se tine la rece patru zile si apoi se serveste rulat cu legume fierte, la mijloc, dupa gust.
Sfaturi utile
✽ La pestele marinat se pot pune si boabe de mustar in borcan. Acestea vor da un gust placut.
✽ Borcanele cu peste marinat se pot steriliza, pentru a tine mai mult timp..
Vezi si alte retete cu peste
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews