Pentru ocazii speciale si nu numai, pestele umplut cu ciuperci va fi o alegere excelenta pentru ca e foarte gustos si nu se prepara greu.

Ingrediente

un peste 500 g ciuperci  4 cepe 5 catei usturoi o lingura faina 4 linguri ulei 2 oua o lingura bulion 100 ml vin alb piper boabe patrunjel marar sare
Mod de preparare:

Se curata pestele, se spala, se condimenteaza cu sare si piper si se da la rece.

Intre timp, se prepara umplutura: se toaca marunt ceapa si se caleste in ulei cu 2 linguri de apa. Se adauga ciupercile taiate marunt si se mai lasa inca 10 minute, dupa care se pune faina. Se stinge cu bulion si se mai fierbe inca 3 minute. La sfarsit, se adauga ouale batute, patrunjelul si mararul tocate marunt si usturoiul zdrobit. Se condimenteaza cu sare si piper.

Se scoate pestele de la frigider, se umple cu compozitia de ciuperci, se leaga cu ata alimentara, se stropeste cu vin, se pune pe o tava si se da la cuptor.

Se lasa 25 de minute, la foc potrivit.

Reteta trimisa de Alina Mihoc, Iasi