Daca vrei sa pregatesti o masa putin mai extravaganta si sa faci combinatii inedite, incearca reteta de piept de gasca cu pere caramelizate.

Reteta a fost trimisa de Niculina Udroiu, din Pitesti.

Ingrediente

un kg piept gasca 4 pere nu prea coapte 250 g zahar 3 linguri ulei un praf sare un praf piper o lingurita faina 2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
  1. Se taie pieptul de gasca in doua jumatati pe lungime, apoi se inabusa in ulei, adaugand un praf de sare si piper. Ca sa se patrunda mai bine, se poate adauga si putina apa in tigaie.
  2. Separat, intr-un vas cu peretii grosi, se caramelizeaza zaharul si se adauga peste acesta perele taiate in sferturi si curatate de casuta samburilor. Se pastreaza cateva bucati acopertite cu caramel, pentru a orna farfuria.
  3. Se adauga putina apa peste caramel si pere, ca perele sa fiarba. Se adauga un praf de sare si o lingura cu zeama de lamaie. Cand perele sunt aproape fierte, se adauga zeama de lamaie si o lingurita de faina dizolvata in putina apa, pentru un plus de consistenta.
  4. Se portioneaza pieptul de gasca si se asaza pe un platou cu sosul alaturi si bucatile de pere caramelizate.