Piept de rata cu fructe de padure si sparanghel a la Chef Cezar
O reteta deosebita din secretele culinare ale lui Chef Cezar. Invata cum sa prepari piept de rata cu fructe de padure si sparanghel, un fel de mancare deosebit, perfect pentru o cina romantica.
Ingrediente
10 jumatati piept de rata (200 g fiecare)
30 g plante aromatice (cimbru, salvie, maghiran)
sare
piper
Ingrediente pentru sosul de fructe de padure
500 g fructe de padure
300 ml vin rosu
20 g zahar
300 ml supa de pasare
grasimea de la friptura de rata
sare
piper
700 g sparanghel verde proaspat
Mod de preparare:
- Se sterg prin tamponare jumatatile de piept de rata cu un prosop absorbant. Cu un cutit foarte bine scutit se face incizie pe grasime, in forma de cuburi sau romburi. Trebuie avut grija sa nu ajungem la carne, ci numai in stratul de grasime. Se aromatizeaza cu plante, fara sare si piper in aceasta faza.
- Se incinge o tigaie, iar cand s-a incalzit, se adauga pieptul cu pielea in jos si se prajeste aproximativ 6 minute. Grasimea de sub piele va incepe sa se topeasca.
- Cu o lingura, se toarna grasimea incinsa pe ambele parti, cat sa se rumeneasca frumos. Se condimenteaza dupa gust apoi se lasa 5 minute.
- Pentru sos, se caramelizeaza intr-o tigaie zaharul, se stinge cu grasimea de rata si putina supa de pasare.
- Se lasa sa fiarba cat sa se reduca la jumatate. Se adauga vinul rosu si se mai lasa 3-4 minute la foc, pana capata consistenta. La final, se adauga fructele de padure si se lasa sa dea in clocot inca 5 minute.
- Sparanghelul se opareste 2 minute in apa cu sare. Inainte de servire, se mai introduce pieptul la cuptor inca 5 minute, la 180°C. Se servesc impreuna pieptul de rata, sosul de fructe de padure si sparanghelul.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews