Unul din cele mai iubite aperitive traditionale de craciun, piftia e nelipsita de pe mesele romanilor. Desi gatirea termica e un proces de durata, piftia de porc nu iti solicita atentia foarte mult si se face chiar usor.
Ingrediente
1 rasol de porc urechi de porc 2 picioare de porc 1 telina ceapa 2-3 morcovi 5 catei usturoi sare
Mod de preparare:
- Pune carnea de porc la fiert la foc mic in apa suficient de multa incat sa acopere ingredientele.
- Spumeaza carnea ori de cate ori e necesar, iar cand nu mai e cazul, verifica daca intra furculita in carne.
- Cand furculita intra in carne, adauga legumele curatate si lasa in continuare la fiert, la foc mic.
- Cand carnea se desprinde cu mare usurinta de pe oase, acela e momentul in care opresti focul.
- Scoate atat carnea cat si legumele din apa, folosind o spumiera, si lasa-le putin sa se raceasca.
- In rastimp, pune usturoiul maruntit in apa, si las-o asa cateva minute.
- Dupa ce carnea s-a racit, cat sa o poti manevra, desfa-o in bucatele mici, apoi pune-le in recipiente de dimensiunile dorite.
- Alaturi de carne, in recipiente mai poti pune si legumele taiate cuburi mari.
- Strecoara zeama si arunca usturoiul, apoi pune zeama peste carne si legume.
- Da piftia la rece pentru cateva ore, pana cand se solidifica.
Vezi si alte retete traditionale de Craciun