Piftie de porc

900 minute
8 portii
Mediu

Nimic nu se compara cu o piftie de porc traditionala, preparata in casa cu putin timp inainte de Craciun.

Ingrediente

2 picioare porc 250-300 g carne macra 2 morcovi o radacina telina o radacina pastarnac o capatana usturoi sare grunjoasa 2-3 fire patrunjel
Mod de preparare:
  1. Se curata foarte bine chiar si la flacara aragazului picioarele de porc care, impreuna cu carnea macra se pun intr-o oala cu apa rece. Se lasa sa dea un clocot, se arunca apa si se pun din nou la foc in apa cu sare si legumele.
  2. Se ia spuma ori de cate ori apare, legumele fierte se scot si se lasa carnurile sa fiarba in continuare, pana ce carnea se desprinde de pe oase.
  3. Se scoate carnea, zeama se amesteca bine cu usturoiul pisat si se lasa asa pana se curata carnea.
  4. Dupa ce s-a curatat carnea de pe oase, se repartizeaza in vase si se toarna zeama strecurata. Se orneaza deasupra cu patrunjel. Se lasa la rece pana a doua zi.

Vezi ce alte preparate traditionale de Craciun poti pregati