Piperchi targasiti, adica ardei prajiti, este o reteta din bucataria traditionala aromana pe care nu trebuie sa o ratati. E o bunatate ce se serveste ca salata, sau ca si gustare pe paine prajita.
Reteta originala se serveste cu telemea de oaie, si nu de vaca, insa fiind prea sarata, am preferat sa o folosim pe cea de vaca. Daca insa preferati gustul sarat, inlocuiti branza cu cea de oaie.

 

Ingrediente

4-5 ardei grasi sau capia 4 linguri de ulei 2 oua 3-4 rosii sau sos de rosii 100 g branza telemea
Mod de preparare:
  1. Spala ardeii si curata-i de seminte, apoi taie-i bucatele de 1-2 cm. Pune-i intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei si lasa-i pana se inmoaie bine. Adauga 3-4 linguri de apa cand uleiul scade.
  2. Intre timp, toaca rosiile, daca le ai proaspete, si pune-le peste ardei.
  3. Lasa amestecul pentru inca 10 minute, cu capacul pus, apoi sparge cele 2 oua si adauga-le in compozitie, amestecand.
  4. Dupa alte 5-7 minute, inchide focul si pune branza telemea rasa deasupra preparatului.