Piscoturile cu vanilie sunt un preparat austriac cu traditie, iar reteta originala provine din Nördlingen. Traditional, piscoturile vanilate se prepara in perioada Craciunului si sunt foarte populare in Ungaria, Cehia, Slovacia, dar si in Romania.
Ingrediente
200 g unt 80 g zahar 2 pliculete zahar vanilat 250 g faina 100 g migdale macinate esenta de vanilie
Mod de preparare:
- Bate untul la temperatura camerei cu zaharul, esenta si zaharul vanilat. Adauga migdalele coapte, curatate de coaja si macinate, urmate de faina.
- Strange compozitia intr-o forma alungita, apoi infasoar-o in folie de plastic. Da aluatul la frigider pentru 30 de minute.
Taie aluatul intarit in feliute de cca 1 cm grosime, apoi ruleaza bucatile taiate intre palme sa se incalzeasca si modeleaza-le in forma de semiluna. - Daca se crapa in timpul modelarii, apasa usor cornuletele in zona crapata. Coace piscoturile cu vanilie pentru 15 minute la 170 grade.