Sunt des intalnite in retetele de torturi fara coacere, nelipsite de la petreceri si merg de minune la cafea, dimineata. Vezi cum prepari delicioasele piscoturi de sampanie acasa.
Ingrediente
1. Separa ouale si bate albusurile cu zeama de lamaie pana cand devin spuma, moment in care incepi sa adaugi treptat jumatate din cantitatea de zahar. Albusurile trebuie batute aproape ca pentru bezea, exact pana in momentul in care incep sa devina lucioase si isi mentin bine forma cand ridici telul.
2. Bate galbenusurile cu zaharul ramas si cu esenta de vanilie pentru 7-8 minute, pana cand obtii o crema galben deschis. Crema de galbenusuri trebuie sa curga cand ridici cu lingura, insa sa lase urme pentru cateva secunde atunci cand cade in restul de crema. Combina albusurile cu galbenusurile cu spatula, miscand-o de jos in sus. In acelasi timp, cerne faina peste compozitie si continua sa incorporezi de jos in sus.
3. Pune aluatul omogenizat intr-un pos pentru ornat, cu varf mare, rotund si formeaza piscoturile de sampanie cat mai egale, de 7-8 cm lungime, pe o tava tapetata cu hartie de copt. Pudreaza piscoturile formate cu zahar pudra si da-le la cuptor pentru 10-12 minute, sau pana observi ca incep sa capete o culoare aurie. Lasa piscoturile sa se raceasca 2-3 minute, apoi scoate-le din tava folosind o spatula sau un cutit.
Sfaturi utile
✽ Daca doresti ca piscoturile de sampanie sa iasa cat mai egale intre ele, iti poti trasa cu creionul cateva linii drepte de ghidare pe foaia de copt. Astfel, vei stii sa te incadrezi si vei pastra aceeasi dimensiune pentru toate piscoturile formate.
✽ Este ideal sa consumi piscoturile intr-o zi, maxim doua de la pregatirea lor, caci atunci sunt fragede si poti profita cu adevarat de savoarea lor. Daca nu le poti consuma in timp util, e bine de stiut ca le poti congela intr-un recipient etans pana la 30 de zile.
Cu piscoturile de sampanie poti prepara tortul diplomat fara coacere