Piure de mazare cu menta
35 minute
4 portii
Usor
Un piure putin mai bizar, dar care se face usor si cu siguranta da o nota de rafinament. In plus piureul de mazare cu menta poate fi usor alaturat preparatelor din carne, mai ales de pasare.
Ingrediente
un kg mazare
un morcov
o ceapa
un fir telina
3 crengute menta
un cub concentrat pui
20 g unt
150 g mascarpone
sare
piper
Mod de preparare:
- Ceapa, morcovul si firul de telina se taie marunt si se calesc in unt pentru 5 minute.
- Se adauga mazarea si doua crengute de menta. Se desface concentratul in 200 ml apa, care se toarna peste mazare si se lasa 15 minute la foc.
- Se scoate menta, se strecoara de zeama in care a fiert, se opresc cateva linguri de mazare intreaga pentru servire, in restul se pune mascarpone si se mixeaza. Se potriveste piureul de mazare de sare si piper.
- Se mai adauga zeama in care a fiert mazarea daca piureul este prea uscat si se aduce la masa cu menta si boabe de mazare deasupra.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews