Un piure putin mai bizar, dar care se face usor si cu siguranta da o nota de rafinament. In plus piureul de mazare cu menta poate fi usor alaturat preparatelor din carne, mai ales de pasare.

Ingrediente

un kg mazare un morcov o ceapa un fir telina 3 crengute menta un cub concentrat pui 20 g unt 150 g mascarpone sare piper
Mod de preparare:
  1. Ceapa, morcovul si firul de telina se taie marunt si se calesc in unt pentru 5 minute.
  2. Se adauga mazarea si doua crengute de menta. Se desface concentratul in 200 ml apa, care se toarna peste mazare si se lasa 15 minute la foc.
  3. Se scoate menta, se strecoara de zeama in care a fiert, se opresc cateva linguri de mazare intreaga pentru servire, in restul se pune mascarpone si se mixeaza. Se potriveste piureul de mazare de sare si piper.
  4. Se mai adauga zeama in care a fiert mazarea daca piureul este prea uscat si se aduce la masa cu menta si boabe de mazare deasupra.
din aceeasi categorie