Un piure putin mai bizar, dar care se face usor si cu siguranta da o nota de rafinament. In plus piureul de mazare cu menta poate fi usor alaturat preparatelor din carne, mai ales de pasare.
Ingrediente
un kg mazare un morcov o ceapa un fir telina 3 crengute menta un cub concentrat pui 20 g unt 150 g mascarpone sare piper
Mod de preparare:
- Ceapa, morcovul si firul de telina se taie marunt si se calesc in unt pentru 5 minute.
- Se adauga mazarea si doua crengute de menta. Se desface concentratul in 200 ml apa, care se toarna peste mazare si se lasa 15 minute la foc.
- Se scoate menta, se strecoara de zeama in care a fiert, se opresc cateva linguri de mazare intreaga pentru servire, in restul se pune mascarpone si se mixeaza. Se potriveste piureul de mazare de sare si piper.
- Se mai adauga zeama in care a fiert mazarea daca piureul este prea uscat si se aduce la masa cu menta si boabe de mazare deasupra.