Doar pentru ca e post nu inseamna ca trebuie sa iei o pauza de la pizza! Pentru aceste momente ai reteta asta de pizza de post, mult mai sanatoasa si intr-o varianta mai dietetica, mai prietenoasa cu silueta!

Ingrediente

300 g faina 150 ml apa calda 2 linguri ulei masline 2 lingurite drojdie uscata sare 1 lingurita zahar

Ingrediente pentru sosul de rosii

2 linguri ulei de masline 1 catel usturoi o conserva rosii cuburi 1 lingura bulion 1 lingura zahar 1 lingurita otet alb 1 lingura oregano

Ingrediente pentru topping

2 ardei - culori diferite 2 ciuperci 100 g masline o mana frunze busuioc
Mod de preparare:

 

1. Combina faina cu zaharul si drojdia intr-un bol incapator, apoi adauga apa calduta si uleiul. Amestecand, adauga si un praf generos de sare si omogenizeaza aluatul (daca este nevoie, mai adauga cateva picaturi de apa).
2. Framanta aluatul pentru pizza de post pentru 5-10 minute de mana, apoi lasa-l sa creasca 30 de minute minim.
3. Intre timp, pregateste sosul de rosii pentru pizza de post: Marunteste usturoiul si frige-l in putin ulei incins, adauga rosiile cuburi si restul de ingrediente.
4. Lasa sosul de rosii sa se raceasca si toaca ingredientele de marime potrivita. Injumatateste aluatul pentru pizza si intinde cele 2 jumatati pe un blat infainat.
5. Asaza aluatul pe tava de pizza, intinde jumatate din sosul de rosii pe pizza si asaza legumele taiate deasupra.
6. Da pizza la cuptor pentru cca 20 de minute, sau pana cand se rumeneste. Repeta procedeul cu cea de-a doua pizza de post, pentru a obtine in total 4 portii.