Pizza rustica gatita dupa aceasta reteta este un preparat traditional italian, mancata de regula in preajma Sarbatorilor Pascale. Asta nu te opreste insa sa o prepari pentru musafiri sau la cina, pentru familie, intr-o zi obisnuita.
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru umplutura
1. Dizolva drojdia in apa calda si las-o deoparte. Separat, amesteca faina cu sarea, zaharul si 2 linguri de ulei. Pune drojdia dizolvata peste faina si mixeaza aluatul folosind mixerul, cu ustensilele pentru aluat. Framanta aluatul pentru 5-10 minute, pana obtii o coca fina si elastica.
2. Framanta aluatul de mana cu putina faina, apoi taie-l pe jumatate. Formeaza cate o bila din fiecare jumatate si pune-le in 2 recipiente separate, unse cu 1 lingura de ulei fiecare. Da-le la cald pana isi dubleaza volumul.
3. Intinde cele 2 jumatati de aluat intr-o forma cat mai rotunda, pe un blat presarat cu faina. Pune una din foi intr-o tava de pizza inalta (poti folosi si o tava de tort), lasand excesul de aluat pe peretii tavii.
4. Amesteca toate ingredientele pentru umplutura si pune-le in tava, peste blat. Peste umplutura aseaza cealalta foaie de aluat, elimina excesul de coca si lipeste marginile celor 2 foi intre ele (poti folosi o furculita).
5. Unge pizza cu putin ulei de masline si da-o la cuptorul preincalzit pentru 40-50 de minute, sau pana cand se rumeneste.
Incearca si alte retete de pizza
Vezi si trucuri pentru o pizza reusita