Ingrediente pentru aluat
500 g faina un pliculet drojdie uscata 250 ml apa calduta o lingurita ulei cate un varf de lingurita sare si zahar
Ingrediente pentru garnitura
3-4 linguri suc de rosii masline fara samburi 2 linguri ciuperci conservate cateva buchețele broccoli fiert o lingura porumb un ardei gras
Mod de preparare:
1. Drojdia, sarea si zaharul se amesteca cu 250 ml apa calduta si se lasa aproximativ 10 minute.
2. Se toarna apoi maiaua in golul facut in faina, se amesteca si se framanta pana ce se desprinde de vas. Apoi, se framanta 5 minute pe masa presarata cu faina. Se toarna un pic de ulei, se amesteca din nou si se lasa sa creasca o ora.
3. Aluatul se imparte in trei, doua parti se pun la congelator, iar una se intinde si apoi se transfera intr-o tava de copt unsa cu putin ulei.
4. Se unge cu suc de rosii, se pun ingredientele de umplutura si se da la cuptor pentru 10 minute.