O varianta mult mai sanatoasa a retetei de musaca, placinta ciobanului, o reteta din bucataria englezeasca, e cel putin la fel de usor de preparat si e perfecta pentru intreaga familie.
Ingrediente pentru piureul de legume
300 g conopida 300 g morcovi 300 g broccoli 4-5 linguri lapte 1 lingura unt
Ingrediente pentru stratul de carne
450 g carne de curcan/pui tocata 400 g amestec morcovi, fasole verde si porumb (congelat) 2 cepe mari sos Worcestershire ulei de masline sare piper
Ingrediente pentru crusta
250 g amestec branza/cascaval
Mod de preparare:
- Fierbe apa intr-o cratita incapatoare si adauga conopida, broccoli-ul si morcovii cand apa da in clocot. Fierbe-le pana cand furculita intra usor in legume.
- Intr-un wok incalzeste putin ulei de masline, caleste ceapa tocata marunt, adauga carnea tocata si gateste-o pana se rumeneste. Peste carne, adauga amestecul de legume congelate, sosul Worcestershire, urmat de sare si piper, dupa gust. Completeaza amestecul cu 100 ml apa sau supa de pui si lasa lichidul sa scada.
- Strecoara legumele fierte (conopida cu morcovii si broccoli), apoi pune-le la loc in cratita si paseaza-le impreuna cu untul si laptele, ca pentru piure, deasupra focului, pana cand laptele se absoarbe complet.
- Unge o tava teflonata sau din sticla termorezistenta cu putin ulei, apoi pune amestecul de carne si legume din wok, urmat de piureul de legume. Deasupra pune branza sau cascavalul preferat si da tava la cuptor pentru 20 de minute, sau pana cand stratul de branza devine auriu intens.