Nu exista placinta cu ciocolata mai buna ca asta! O faci foarte rapid si usor si o servesti cu pofta! In plus, umplutura e cheia intregii placinte: ai libertatea sa alegi ciocolata ta preferata, insa eu te sfatuiesc sa o faci cu batoane de ciocolata umplute cu lapte.

Ingrediente

250 g unt moale 350 g faina 350 g zahar brun 3 oua 370 g chipsuri/bucatele de ciocolata 250 g ciocolata cu umplutura de lapte

Ingrediente pentru ornat

150 ml smantana pentru frisca 1 lingura zahar
Mod de preparare:
  1. Combina untul moale cu zaharul brun, faina, cele 3 oua si incorporeaza bucatelele/chipsurile de ciocolata, pana ce obtii un aluat lipicios.
  2. Intr-o tava de tort intinde (prin presare cu o spatula) 1/2 din cantitatea de aluat intr-o tava de tort unsa cu putin unt. Urca compozitia si pe peretii tavii.
  3. Separat, intinde restul de compozitie pe o foaie de copt cu aceeasi spatula, dand compozitiei o forma cat mai rotunda posibil. Ia o farfurie egala in diametru cu gura tavii de tort, asaz-o deasupra compozitiei si decupeaza excesul.
  4. Da foaia de copt la congelator pentru 15 de minute, sa se intareasca. In tava de tort, peste blat, asaza toata ciocolata cu umplutura de lapte.
  5. Peste umplutura asaza „capacul” dat la rece si da placinta la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade. Serveste placinta la temperatura camerei, ornata cu frisca si ciocolata.