Nu exista placinta cu ciocolata mai buna ca asta! O faci foarte rapid si usor si o servesti cu pofta! In plus, umplutura e cheia intregii placinte: ai libertatea sa alegi ciocolata ta preferata, insa eu te sfatuiesc sa o faci cu batoane de ciocolata umplute cu lapte.
Ingrediente
250 g unt moale 350 g faina 350 g zahar brun 3 oua 370 g chipsuri/bucatele de ciocolata 250 g ciocolata cu umplutura de lapte
Ingrediente pentru ornat
150 ml smantana pentru frisca 1 lingura zahar
Mod de preparare:
- Combina untul moale cu zaharul brun, faina, cele 3 oua si incorporeaza bucatelele/chipsurile de ciocolata, pana ce obtii un aluat lipicios.
- Intr-o tava de tort intinde (prin presare cu o spatula) 1/2 din cantitatea de aluat intr-o tava de tort unsa cu putin unt. Urca compozitia si pe peretii tavii.
- Separat, intinde restul de compozitie pe o foaie de copt cu aceeasi spatula, dand compozitiei o forma cat mai rotunda posibil. Ia o farfurie egala in diametru cu gura tavii de tort, asaz-o deasupra compozitiei si decupeaza excesul.
- Da foaia de copt la congelator pentru 15 de minute, sa se intareasca. In tava de tort, peste blat, asaza toata ciocolata cu umplutura de lapte.
- Peste umplutura asaza „capacul” dat la rece si da placinta la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade. Serveste placinta la temperatura camerei, ornata cu frisca si ciocolata.