In perioada verii e indicat sa mananci alimente mai usoare, dar care sa fie si nutritive in acelasi timp. Placinta cu dovlecei, o combinatie intre o omleta si o caserola, este atat satioasa, cat si hranitoare si gustoasa.
Ingrediente
4 linguri unt 1 ceapa 200 g porumb fiert 2 dovlecei mari 200 g ciuperci 200 g mozzarella/cascaval 3 oua 2 fire ceapa busuioc oregano sare
Mod de preparare:
- Topeste untul intr-o tigaie adanca si caleste ceapa tocata marunt, dovleceii feliati subtire si ciupercile. Dupa 1-2 minute adauga si porumbul fiert (proaspat sau din conserva) si lasa-le pana cand toate legumele s-au inmuiat, apoi adauga condimentele.
- Bate ouale bine, adauga branza si unge o tava de cuptor. Asaza legumele in tava, toarna compozitia de ou si branza deasupra. Ridica feliile de dovlecel la suprafata, pentru ca preparatul sa fie mai aspectuos.
- Acopera tava cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt si da tava la cuptor pentru 20 de minute. Scoate folia si lasa preparatul pentru alte 5-10 minute la cuptor, sa se rumeneasca. Serveste placinta de dovlecei cu ceapa verde tocata.