Fructele de padure sunt nu doar sanatoase, ci si foarte gustoase. Iata cum puteti prepara o placinta cu fructe de padure in timp foarte scurt.
Ingrediente pentru aluat
125 g unt 250 g faina un galbenus un praf sare apa
Ingrediente pentru umplutura
450 g fructe de padure o lingura faina 150 g zahar
Ingrediente pentru copt
un galbenus
Mod de preparare:
- Pentru aluat, faina se pune intr-un vas, se face un gol la mijloc, se adauga untul si se presara sarea. Se amesteca cu varful degetelor. Se adauga galbenusul.
- Se amesteca turnand apa, putin cate putin, pentru ca aluatul sa se lege. In momentul in care aluatul se aduna si se transforma intr-o bila omogena, se da la rece pentru 30 de minute.
- Intre timp, jumatate din cantitatea de fructe cu zaharul si faina se pun pe foc mic, se amesteca si se lasa pana ajunge la punctul de fierbere. Se retrage vasul de pe foc si se adauga restul fructelor.
- Se pun fructele intr-o tava de cuptor non adeziva, se acopera cu aluatul care se lipeste bine de marginile vasului, se fac cateva gauri, se unge cu galbenus si se da la cuptor pentru 40 de minute.