Ingrediente pentru aluat
250 g faina 12 linguri ulei 12 linguri apa 1/2 pliculet praf de copt un praf sare
Ingrediente pentru umplutura
450 g cirese congelate 2 linguri zahar cateva picaturi esenta migdale
Ingrediente pentru servit
zahar pudra
Mod de preparare:
- Fructele se lasa sa se decongeleze si sa se scurga foarte bine si apoi, fie se toaca marunt la cutit, fie se maruntesc la mixer si se amesteca cu zaharul.
- Pentru aluat, faina se amesteca cu sarea si praful de copt.
- Se toarna apa si uleiul peste faina, se amesteca si se framanta 10 minute, adaugand la nevoie mai multa faina daca aluatul nu se desprinde de mana.
- Se imparte aluatul in doua, o foaie se intinde in tava de copt unsa si tapetata cu hartie, se asaza umplutura de fructe amestecata cu esenta de migdale, se asaza a doua foaie si se coace 30 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava, se taie si se serveste cu zahar pudra.