Placinta cu legume
50 minute
4 portii
Mediu
O masa rapida, plina de legume satioase? Nimic mai simplu! Cateva ingrediente comune sunt tot ce ai nevoie, iar daca cele enumerate nu-s preferatele tale, le poti inlocui.
Ingrediente
un pachet aluat foitaj
2 ardei grasi de culori diferite
o vanata
un dovlecel
2 catei usturoi
o ceapa
un tub mic branza topita
putin busuioc
30 g unt
sare
piper
Mod de preparare:
- Ceapa se taie pestisori si se pune la calit in unt. Se presara sare.
- Se adauga vanata si dovlecelul taiate cubulete, apoi ardeii taiati cuburi. Se lasa 10 minute cat sa se inmoaie, sub capac.
- Se trage tigaia de pe foc apoi se adauga usturoiul pisat, busuioc si piper.
- Aluatul decongelat se intinde pe masa, se pune umplutura de legume, se adauga branza direct din tub, se ruleaza si se transfera in tava de copt. Se lasa 20-25 de minute maximum.
Sfaturi utile:
✽ In loc de branza topita poti folosi mozzarella, cascaval sau ementaler.
✽ La acest tip de placinta se poate folosi orice tip de leguma. De exemplu, pentru a-ti fi mai usor, poti cumpara o punga cu mix de legume gata preparat.
S-ar putea sa-ti placa si:
Foietaj cu nuci pecan si sirop de artar
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews