Placinta cu mere
21 linguri zahar 21 linguri ulei 2 oua 21 linguri apa minerala un plic praf de copt stins in zeama de lamaie faina cat cuprinde
Ingrediente pentru umplutura
un kg mere 6 linguri zahar o mana nuci maruntite stafide scortisoara
Mod de preparare:
- Pentru coca, zaharul, uleiul si ouale batute se amesteca bine intr-un vas mare. Se adauga apa minerala, praful de copt stins in zeama de lamaie si faina cat cuprinde, pana se obtine un aluat omogen care nu se mai lipeste de maini. Coca obtinuta se imparte in doua.
- Pentru umplutura, se dau merele pe razatoarea mare si se scurg bine de suc. Se amesteca bine cu zaharul, nucile maruntite, stafide si scortisoara, dupa gust.
- Din aluat se intind doua foi. Prima se asaza in tava unsa cu unt, peste aceasta se intinde umplutura care se acopera cu cealalta foaie. Placinta se lasa la cuptor 40-50 de minute.