Ingrediente pentru aluat
300 g faina 2 linguri zahar 1/2 lingurita sare 225 g unt 160 ml apa rece
Ingrediente pentru umplutura
2-3 pere bergamote 100 g zahar nuci
Mod de preparare:
- Pentru aluat, faina se amesteca cu zaharul si sarea. Se adauga untul, se desface si, cand s-a obtinut un aluat nisipos, se adauga apa rece, chiar de la frigider sa fie. Se amesteca, se scoate aluatul pe masa, se framanta 10 minute si apoi se pune la frigider pentru o ora, invelit in folie.
- Perele se taie felii potrivit de groase care se pun intr-o tigaie cu zahar lasat sa se topeasca. Cand incepe zaharul sa devina maroniu, se toarna cateva linguri de apa si se lasa sa fiarba 2-3 minute.
- Aluatul se intinde intr-o foaie rotunda, se transfera in tava de copt unsa, se asaza perele lasand o margine de 3-4 cm care se intoarce apoi peste pere. Se unge aluatul cu galbenus, se presara nuci maruntite si se coace 35 de minute.
Incearca si alte retete de placinta